Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-05@11:46:25 GMT

بلاتکلیفی نظارت بر استانداردهای محتوای آموزشی

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۳۰۱۷۵

بلاتکلیفی نظارت بر استانداردهای محتوای آموزشی

روزنامه «ایران» یکشنبه ۲۵ اردیبهشت در گزارشی به بررسی فیلم‌های آموزشی که توسط وی او دی‌ها، فضای مجازی و مؤسساتی که محتواهای درسی تولید می‌کنند پرداخت که در برخی از این فیلم‌های آموزشی آموزش دهندگانی در کسوت معلم برای تدریس از چهارچوب اخلاق و فرهنگ خارج می‌شوند و از مثال‌ها یا عباراتی استفاده می‌کنند که با اصول تربیتی سازگار نیست و همچنین روی استانداردهای آموزشی نظارتی وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزنامه ایران: عموماً این اصطلاحات و مثال‌های غیرمتعارف در راستای تلاش برای جذب مخاطب نوجوان است. در آن گزارش برای بررسی اینکه نظارت بر این محتواهای آموزشی با کدام نهاد است بحث شد و هدف این است که دریابیم دقیقاً مجوز این نوع فعالیت‌ها از سوی چه نهاد و سازمانی صادر می‌شود و نظارت‌ها با کیست. در گزارش قبلی کارشناس آموزشی و یک مقام مسئول در آموزش و پرورش این موضوع را متوجه سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی دانستند.

محمدصالح مذنبی مدیرکل دفتر انتشارات و فناوری آموزشی سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی در گفت‌و‌گو با «ایران» درباره مجوز فعالیت ارائه فیلم‌های آموزشی درسی که از سوی وی‌او‌دی‌ها و مؤسسات آموزشی که در زمینه تولید و پخش فیلم های آموزشی درسی کار می کنند، بیان کرد: مسیر مربوط به ساماندهی منابع آموزشی و تربیتی که در واحدهای آموزشی مورد استفاده قرار می‌گیرد و بعد هم در دسترس عموم از جمله فعالان عرصه تعلیم و تربیت، خانواده‌ها و مخاطبین هست؛ مسیری است که آموزش و پرورش بر پایه مصوبه جلسه ۸۲۸ جلسه شورای عالی آموزش و پرورش به امضای عالی‌ترین سطح اجرایی کشور رسانده است.


وی در ادامه بیان کرد: محتواها در بخش ساماندهی منابع آموزشی و تربیتی سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی مورد بررسی قرار می‌گیرد و اگر که اعتبار نامه اینها صادر شود می‌توانند به واحدهای آموزشی مراجعه و تولیدات خود را به آنان عرضه کنند.


مدیرکل دفتر انتشارات و فناوری آموزش در ادامه بیان کرد: این چهارچوب جهت سیاستگذاری و تنظیم‌گری محتواهای ویدیوهای آموزشی است که در حال حاضر اتفاق می‌افتد. اگر در بین این منابع آموزشی که قابل رهگیری و بررسی از طریق سایت www. roshd. ir در بخش ساماندهی منابع قابل استفاده و در دسترس عموم قرار گرفته، مجموعه‌ای در عین داشتن اعتبارنامه ،یک محتوای غیر مناسب برای دانش‌آموزان داشته است، می‌توان با ارائه گزارش از طریق همین سایت و درج گزارش‌های مردمی، موضوع را پیگیری کرد.


مذنبی تأکید کرد: در عین حال اگر از این مجموعه اعتبارنامه نگرفته باشد تخلف است و اگر گزارشی در این زمینه دریافت شود متناسب با همان رسیدگی خواهد شد.


وی در پاسخ به این سؤال که مسأله مهم که در این نوع فیلم‌های آموزشی به چشم می‌خورد مثال‌ها و بیان‌هایی است که به‌صورت غیراخلاقی و نامناسبی بیان شده‌اند، چرا نظارت در این خصوص کم است؟ می‌گوید: اینکه شما اشاره می‌کنید باید به‌صورت مصداقی بررسی شود زیرا ما انواع و اقسام محصولات آموزشی برای گروه‌های سنی دانش‌آموزان و نسل امروز را داریم و بعضی از آنها از جنس آموزش‌های رسمی است که به‌صورت کاملاً استاندارد است و منابع رسمی آموزشی و کتاب‌های درسی ما را ضبط می‌کنند و در اختیار گروه‌ها قرار می‌دهند. در کنار آن، برخی از محصولات هستند که عام‌تر از کلاس آموزشی رسمی ضبط می‌شود؛ مانند آموزش‌های مکملی که در حاشیه فضای جریان آموزش رسمی اتفاق می‌افتد.


مدیرکل دفتر انتشارات و فناوری آموزش در ادامه بیان کرد: اینها به بخشی از مجموعه مؤسسات و مراکز غیردولتی که در کشور مجوز اخذ کرده و تولید محتوا می‌کنند برمی‌گردد. آنها باید از وزارت ارشاد مجوز بگیرند و وقتی که می‌خواهند فعالیت کنند باید بر پایه ضوابط و مقررات فضای مجازی فعالیت داشته باشند. همچنین لازم است به‌صورت عام از وزارت ارشاد، پلیس فتا و مرکز ملی فضای مجازی به‌عنوان آن رکن اصلی ذیل شورای عالی فضای مجازی این سؤالات را پرسید.


مذنبی درباره اینکه مدارس و مراکز فرهنگی و هنری نسبت به محتواهای آموزشی که در قالب فیلم ارائه می‌شود، مسئولیت بیشتری دارند ، توضیح داد: البته اگر فیلم‌ها در واحدهای آموزشی از جمله مدارس، آموزشگاه‌های آزاد، مراکز فرهنگی هنری مانند کانون پرورش فکری کودک و نوجوان، کانون‌های فرهنگی تربیتی مربوط به معاونت فرهنگی وزارت آموزش و پرورش و پژوهش سراهای دانش‌آموزی عرضه شود؛ طبعاً مسئولیت مضاعفی نسبت به نظارت آن خواهند داشت و باید پاسخگو باشند.مدیرکل دفتر انتشارات و فناوری آموزش درباره ضرورت پاسخگویی سایر دستگاه‌ها درباره چنین اقدامات غیرفرهنگی بیان کرد: اگر تولیدات، بیرون از محیطی که توضیح دادم باشد طبعاً باید این سؤال را از سایر دستگاه‌ها پرسید و استخراج کرد.


وی در پایان خاطرنشان کرد: پیشنهادی که دارم این است که مجموعه‌ای از خبرگزاری‌ها و جراید نشستی با حضور افراد صاحب‌نظر در صدا و سیما، مرکز ملی فضای مجازی و پلیس فتا داشته باشند، در آنجا می‌توان آسیب‌شناسی دقیق‌تری کرد که چرا این محتواها دغدغه همه نهادهایی است  که به نوعی مسئولیت دارند.

انتهای پیام/

 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: فیلم های آموزشی آموزش و پرورش فضای مجازی فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۳۰۱۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهلت ثبت نام نخستین المپیاد آموزش هنر یزد تمدید شد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، سید عباس دهقان گفت: با توجه به برگزاری نخسین المپیاد ملی آموزش هنر و استقبال و درخواست آموزشگاه‌های آزاد هنری سراسر کشور، مهلت ثبت نام در نخستین المپیاد ملی آموزش هنر در بخش آموزشگاه‌های آزاد هنری تا دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ماه تمدید شد.
به گفته وی، این رویداد مهم هنری که برای نخستین بار برگزار می‌شود مختص همه آموزشگاه‌های آزاد هنری و هنرستان‌های هنر‌های زیبا در سرتاسر کشور می‌باشد که در رشته‌های هنری به رقابت می‌پردازند و مانند تمامی المپیاد‌ها نفرات برتر در سطح ملی جام و مدال قهرمانی هنر را به دست خواهند آورد.
 وی ادامه داد: علاقمندان به شرکت المپیاد ملی آموزش هنر پس از ثبت نام، با توجه به موارد تشریحی در فراخوان المپیاد و با توجه به رشته‌های هنری، در سه سطح آموزشگاهی و استانی داوری و انتخاب خواهند شد و در نهایت منتخبین استانی با نظر و رای داوران در سطح ملی انتخاب و قهرمان المپیاد در هر رشته معرفی خواهد شد.
دهقان اظهار کرد: مهم‌ترین هدف این المپیاد شناسایی، کشف و هدایت استعداد‌های هنری به ویژه در میان جوانان و نوجوانان مشغول به تحصیل در هنرستان‌های هنر‌های زیبای و هنرجویان آموزشگاه‌های آزاد هنری، همچنین تشویق و توسعه کار تیمی و گروهی، ارائه شناخت به خانواده‌ها در زمینه فرصت‌های رشد فرزندان در رشته‌های هنری، ارتقای مهارت‌های فردی، گروهی و اجتماعی، ایجاد همبستگی و نشاط، امید و انگیزه به خصوص در میان هنرجویان و هنرمندان مراکز آموزشی، کمک به توسعه عدالت اجتماعی، فرهنگی و آموزشی، پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی با استفاده از ابزار‌های هنری و آموزشی است.
معاون هنری و سینمایی استان در پایان تاکید کرد: تیم‌های شرکت کننده در این رویداد بایستی شرایط عمومی که در فراخوان سامانه المپیاد درج شده را به طور کامل رعایت کنند و همچنین ضوابط تخصصی رشته ها‌ی هنری که در آن شرکت می‌کنند را نیز داشته باشند. برای اطلاع کامل از این شرایط علاقه مندان می‌توانند با مراجعه به سامانه https://olympiart.ir/academy/ وارد سامانه المپیاد هنر شده و اطلاعات کامل را دریافت و با هماهنگی مدیران آموزشگاه‌ها و هنرستان‌ها نسبت به ثبت نام تیم‌ها اقدام کنند.

دیگر خبرها

  • احداث ۴۲ هزار متر مربع فضای آموزشی در ایلام
  • برگزاری کلاس‌های بازیگری برای دانش آموزان تهرانی
  • کلاس‌های بازیگری برای دانش آموزان تهرانی
  • مالزی، میزبان کنفرانس بین‌المللی «آموزش معاصر در جهان اسلام»
  • مهلت ثبت نام نخستین المپیاد آموزش هنر یزد تمدید شد
  • درخواست فرهنگیان بر نظارت به موضوع نقل و انتقال
  • کسب رتبه ۱۴ دانشگاه مازندران در بخش آموزش در میان دانشگاه‌های کشور
  • دوره آموزشی چرم دوزی در مهدیشهر
  • ۱۷۶ رتبه برتر آموزشی در رامسر کسب شد
  • ضرورت طرح مسئله برای دانش آموزان در موضوع آب