Web Analytics Made Easy - Statcounter

حامد صبوری ظهر جمعه ۱۶ اردیبهشت ماه در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه ورامین با اشاره به اینکه روز بزرگداشت مقام علم و عالم و معلم و متعلم است اظهار کرد: معلم در ارتباط با متعلم قدر و منزلت می‌یابد تا جایی که این معلم به عنوان پدر در کنار پدر نسبی شخصی افراد از او یاد می‌شود از همین رو است که معلم حکیم انقلاب اسلامی مقام معظم رهبری می‌فرمایند؛ اگر فرهنگ اسلامی بر جامعه‌ای حاکم باشد همه مردم باید خود را مدیون معلم بدانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه اهمیت هر کاری می‌بایست با ارزش آن سنجیده شود گفت: اهمیت کار تعلیم و تربیت و معلمی در اندازه‌ای است که ساختن و هدایت یک فرد و یک انسان مساوی زنده کردن همه افراد جامعه است و از همین رو است که خداوند سبحان در آیه ۳۲ از سوره مائده می‌فرمایند؛ هرکس انسانی را از مرگ رهایی بخشد چنان است که گویی همه مردم را زنده کرده است و امام صادق علیه السلام ششمین اختر تابناک امامت و ولایت در تفسیر این آیه سخنی دارند به این مضمون که می‌فرمایند منظور از زنده کردن یک فرد هدایت و پرورش اوست، اگر کسی جوانی را به راه درست هدایت کند و وظیفه انسانی را برعهده بگیرد مثل این است که همه دنیا را زنده کرده است، پس منظور از زنده کردن پرورش و هدایت کردن است.

صبوری عنوان کرد: معلمی که می‌خواهد شغل او وظیفه انبیا الهی را بر عهده بگیرد و رسالت عظیم تعلیم و تربیت بشر و زمینه رشد و تعالی علیه افراد جامعه فراهم بسازد می‌بایست قبل از اینکه به این مهم یعنی به ساختن دیگران بپردازد به خودسازی مشغول باشد و خودسازی به هیچ وجه میسر نیست مگر با خودشناسی چرا که باید در وهله اول خودش رو بشناسد هما نطور که امیرالمومنین می‌فرمایند هرکس خویش را قطعاً خدای خودش را خواهد شناخت پس معلم تا خودش را نساخته باشد نمی‌تواند دیگران را بسازد.

مدیر کل وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: در دنیای امروز که علم و فناوری با رشد و گسترش وسیعی روبرو شده و به عنوان عامل مهم و اساسی برای توسعه و پیشرفت اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی جوامع به حساب می‌آید نظام آموزش و پرورش نقش جدی دارند.

وی افزود: امروز آموزش و پرورش یکی از نهادهای اصلی و تأثیرگذار در نشاط و پویایی جامعه است و سبب پیشرفت هر کشور می‌شود لذا این وزارت، راهبردی‌ترین وزارتخانه در جمهوری اسلامی ایران می‌باشد و معلمان نقش کلیدی در آموزش و پرورش دارند.

صبوری بیان کرد: همانطور که می‌دانید امسال از سوی رهبری حکیم انقلاب اسلامی به نام سال «تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین» نامگذاری شد که معلمان باید در تحقق این شعار به عنوان بستر ساز و پیشران‌های جامعه باشند.

مدیرکل امور مجلس وزارت آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه خودسازی در پرتو معنویت دین اسلام، بصیرت، روحیه انقلابی و آرمان خواهی تولید فکر و مقاومت فرهنگی و خودباوری و روحیه جهادی و تحلیل گری و استدلال و تبیین گری مشخصه معلمان در تراز انقلاب اسلامی است اظهار کرد: معلمان باید از پیشتازان عرصه جهاد تبیین باشند و این وظیفه‌ای است که رهبر معظم انقلاب بر دوش آحاد جامعه به ویژه معلمان عزیز قرار دادند.

صبوری با بیان اینکه در سند تحول آموزش و پرورش معلم به فردی گفته می‌شود که رسالت خطیر تربیت دانش آموزان را بر عهده دارد افزود: بنابر این مسئولیت اصلی تربیت افراد پس از خانواده با مدارس است و باید مورد توجه قرار بگیرد و در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش پاسخ به ندای هوشمندانه و حکیمانه حضرت آقا مبنی بر ضرورت و نیاز تحول بنیادین در آموزش و پرورش بود و به عنوان چراغ راه برون رفت از چالش‌های آموزش و پرورش و اشکالات موجود به عنوان یک نقشه جامع در مسیر ما قرار دارد و در سال ۱۳۹۰ ،۱۱ سال گذشته تصویب شده است.

وی با بیان اینکه اجرای سند تحول آموزش و پرورش امروز به یکی از مسائل اساسی و مهم اولویت دار وزارت آموزش و پرورش مبدل شده است گفت: نظام رتبه بندی معلمان به منظور ارتقای کیفیت در آموزش و پرورش و افزایش شأن و جایگاه و منزلت معلمان می‌باشد که خوشبختانه در دولت سیزدهم و مجلس یازدهم به ثمر نشست و تصویب شد و آئین نامه اجرایی در وزارت آموزش و پرورش نهایی شده و در روز دوشنبه هفته آینده در کمیسیون تخصصی دولت در مورد این موضوع بحث خواهد شد و دستور ویژه شخص رئیس جمهور این است که با اولویت در دستور بررسی وزیران قرار بگیرد تا ان شاالله هر چه سریع‌تر معلمان عزیز ما و نظام تعلیم و تربیت از برکات این نظام رتبه بندی برخوردار شوند.

مدیرکل امور مجلس وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد: خواهش ما از خانواده‌های عزیز برای توجه به مسائل و آسیب‌های اجتماعی در استفاده از فضای مجازی است که دستگاه تعلیم و تربیت ناگزیر به استفاده از آن بود متأسفانه ما آسیب‌های مختلفی را در این زمینه بین نسل نوجوان و جوانمان می‌بینیم که نیاز به توجه ویژه دارد و یکی از اقدامات اساسی بازگشایی بود که انجام شد و در این راستا از حمایت‌های خانواده‌ها تشکر می‌کنیم که انشاالله دست به دست هم بدیم تا نظام تعلیم و تربیت کشور روز به روز بالنده‌تر و بهتر از گذشته اقدامات اساسی را انجام دهد.

منبع: الف

کلیدواژه: وزارت آموزش و پرورش تعلیم و تربیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۳۹۴۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تزکیه و پرورش اسلامی در دستور کار آموزش و پرورش باشد

جمعی از معلمان پیشکسوت اصفهانی با حضور در صحن علنی شورای اسلامی شهر درباره امر تعلیم و تربیت و دغدغه‌های آموزش و پرورش نکاتی را بیان کردند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، در آئین تقدیر از مقام معلم که امروز _یکشنبه شانزدهم اردیبهشت_ در صحن شورای اسلامی شهر اصفهان برگزار شد، برخی مسئولان، اساتید و معلمان پیشکسوت آموزش‌وپرورش به بیان دیدگاه‌ها و دغدغه‌های خود پرداختند.

معرفی معلمان فداکار در فراخوان «پای درس ایثار»

جلال سلمانی، مدیر روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان با اشاره به شناسایی معلمان شاخص گفت: در گذشته آنچه در بخش خروجی رسانه‌ای آموزش و پرورش وجود داشت، اتفاقات منفی و چالش‌ها بود در حالی که اتفاقات بسیار خوبی در سطح مدارس با تلاش معلمان صورت می‌گرفت، بنابراین برای معرفی این معلمان، طی یک فراخوان با عنوان «پای درس ایثار» از دانش آموزان و اولیا آن‌ها خواستیم که معلمان فداکار را معرفی کنند که سال گذشته طی یک هفته چند هزار رکورد در این زمینه ثبت شد.

تزکیه و پرورش اسلامی در دستور کار آموزش و پرورش باشد

عبدالوهاب طالقانی از مفاخر فرهنگی کشور و معلمان پیشکسوت در این جلسه اظهار کرد: در تعلیم و تربیت باید همچون باغبانی باشیم که ابتدا علف‌ها را از گل‌ها دور می‌کند؛ اگر به عنوان معلم تشخیص دادیم کسانی مزاحم هستند، باید آن‌ها را پاکسازی کنیم.

وی افزود: آموزش و پرورش صاحب دو بال است؛ در مسئله آموزش وزارتخانه اقداماتی انجام داده است، اما موضوع مهم پرورش است که آموزش و پرورش باید بگوید برای تزکیه و پرورش اسلامی دانش آموزان چه گام‌هایی برداشته است.

معلمان، علم و ایمان را در کنار هم آموزش دهند

حسنعلی زهتاب از دیگر معلمان پیشکسوت در این جلسه اظهار کرد: انسان برای پرواز به دو بال علم و ایمان نیاز دارد و قرآن دومی را مقدم داشته است.

وی افزود: کار معلم نه‌تنها کار پیامبر که کار خداست، خداوند اولین معلم هستی است و این جایگاه والای معلمان در تعلیم و تربیت انسان‌ها را نشان می‌دهد.

این معلم پیشکسوت با بیان اینکه باید شرایطی فراهم شود که معلمان، علم و ایمان را در کنار هم آموزش دهند، گفت: باید به جایگاه معلمی نگاهی ویژه داشت، همان گونه که شهیدان مطهری و بهشتی به معلمی نگاه داشتند.

تعلیم و تربیت ویژه، وضعیت کشور را تغییر می‌دهد

بهاء‌الدین صدر از دیگر معلمان پیشکسوت اظهار کرد: مسئولان ما اگر به موضوع تعلیم و تربیت به صورت ویژه بپردازند قطعاً وضعیت کشور در همه زمینه‌ها تغییر خواهد کرد.

وی با بیان اینکه معلمانی باید جذب شوند که به این شغل عشق می‌ورزند، افزود: معلمان ما باید افرادی باشند که بخواهند حتی اگر روزی بمیرند و زنده شوند نیز باز همین شغل را انتخاب کنند.

منزل، مدرسه و مسجد سه کانون تربیتی

مصطفی نیلی‌پور، دیگر معلم پیشکسوت اصفهانی در این جلسه گفت: منزل، مدرسه و مسجد سه کانون تربیتی هستند که امروز با چالش مواجه شده‌اند. ضلع چهارم، بحث رسانه است که تربیت جوانان ما امروز از این کانال صورت می‌گیرد.

وی افزود: رهبر معظم انقلاب فرمودند «جامعه ما بالقوه فرهنگی است اما بالفعل نه» و راهکار آن را نیز جهاد تبیین فرمودند؛ ایشان همچنین بر امر سرمایه گذاری روی جوانان تاکید دارند، بنابراین جهاد تبیین که یک فریضه است و سرمایه گذاری بر جوانان باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد.

معلم باید عاشق شغل خود باشد

فقیه معلم پیشکسوت در این جلسه اظهار کرد: اگر کسی عاشق معلمی نباشد، وقت خود و بچه‌های مردم را تلف کرده است؛ معلم باید عاشق شغل خود باشد و تلاش مسئولان نیز بر این امر باشد که افراد برای فرار از بیکاری به سراغ معلمی نروند.

وی افزود: اثرگذاری یک معلم بسیار مهم است. معلمان باید بدانند قضاوت واقعی درباره عملکرد آن‌ها، ۳۰ سال بعد انجام می‌شود و این موضوع بسیار مهمی در امر پرورش است.

به گزارش ایمنا، فروغ توسلی، مینا جدیدی، شیرین حیران یزدی و رشیده‌سادات بدری فر از معلمان فداکار اصفهانی هستند که در این جلسه تقدیر شدند.

کد خبر 750704

دیگر خبرها

  • ۶۰ هزار میلیارد تومان برای قانون رتبه‌بندی معلمان هزینه شد
  • ۵۷۰ هزار معلم به نظام رتبه بندی اعتراض کردند
  • تزکیه و پرورش اسلامی در دستور کار آموزش و پرورش باشد
  • نخستین آیین‌نامه اجرایی سند تحول آموزش و پرورش تصویب شد
  • نخستین آیین نامه اجرایی سند تحول آموزش و پرورش پس از ۱۲ سال تصویب شد
  • ‌۱۰۵ هزار معلم جدید جذب آموزش و پرورش خواهند شد‌
  • آزمون استخدامی «معلم پرورشی» و «ورزش»
  • قبول شدگان ماده ۲۸ پس از قبولی در آزمون استخدامی آموزش و پرورش باید چه کنند؟
  • در دولت سیزدهم بیشترین مجوز برای جذب معلم صادر شده است
  • در دولت سیزدهم بیشترین مجور برای جذب معلم صادر شده است