Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل دفتر دوره اول متوسطه آموزش و پرورش گفت: دانش‌آموزان مشکوک به کرونا، از شرایط خاص برخوردار می‌شوند، یعنی در موقعیتی که در کنار سایر دانش آموزان نباشند، از آن‌ها امتحان گرفته خواهد شد.

به گزارش برنا؛ مرضیه مسگرزاده، مدیرکل دفتر دوره اول متوسطه آموزش و پرورش درباره برگزاری امتحانات نهایی به شکل حضوری گفت: در حال حاضر ۱۰۷ کشور در دنیا هستند که تمام برنامه‌های آموزشی‌شان آزاد است و رسما مدارس آن‌ها فعال و باز هستند، اما در کشور ما اصل و اساس برای آموزش و پرورش سلامت دانش آموزان است و اولویت هیچ یک از ما بالاتر از سلامت دانش‌آموزان نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل دفتر دوره اول متوسطه آموزش و پرورش ادامه داد: در عین حال هم بار‌ها اعلام کرده‌ایم، مرجع تصمیم‌گیری در این زمینه ستاد ملی مقابله با کرونا است.

او تاکید کرد: ما باید تابع تصمیمات ستاد باشیم نه اینکه در مقابل این اتفاقات یک جو روانی ایجاد کنیم و در پی این جو روانی تصمیمی در کشور گرفته شود که تبعاتی در آینده داشته باشد و با دانش آموزانی مواجه شویم که پایه‌های ضعیف علمی دارند.

مسگرزاده در خصوص پیامد تصمیماتی که بر اثر جو روانی گرفته می‌شود، خاطرنشان کرد: شاید پیامد تصمیماتی که بر اثر جو روانی گرفته می‌شود، خودش را اکنون نشان ندهد و در چهار سال دیگر شاهد نتایج آن باشیم.

او ادامه داد: برخی شاید این نظر را داشته باشند که آموزش باید حضوری باشد، اما زمانی که می‌خواستیم آموزش حضوری داشته باشیم، همین جو روانی‌ها به وجود آمد و بعد از آن، هر آنچه که ستاد ملی مقابله به کرونا گفت، ما تبعیت کردیم.

مدیرکل دفتر دوره اول متوسطه با بیان اینکه دانش آموزان باید آموزش مجازی را جدی می‌گرفتند، گفت: اگر دانش آموزان از ابتدای سال آن مطالبی که در فضای مجازی از طرف معلم ارائه شده بود را با دقت دنبال می‌کردند و به روز جلو می‌آمدند، امروز دیگر بابت امتحانات حضوری احساس نگرانی نداشتند.

مسگرزاده افزود: شرایط برخی دانش‌آموزان به گونه‌ای بوده که در فرآیند سال تحصیلی دروس خود را دنبال نکرده یا اگر معلم به خوبی درس نداده به این موضوع اعتراض نکردند و حتی خانواده موضوع را جدی نگرفتند. برخی آموزش مجازی را رها کردند و اکنون نگران ارزشیابی حضوری هستند.

او در واکنش به اینکه دانش آموزان می‌گویند، وقتی آموزش‌ها مجازی بوده، بنابراین امتحانات هم باید مجازی گرفته شود، گفت: بر چه اساسی این نتیجه‌گیری از سوی دانش‌آموزان و خانواده‌ها مطرح می‌شود؟! تجربه سال گذشته هم به ما نشان داد که اگر آموزش غیرحضوری هم داشته باشیم، چاره‌ای جز برگزاری حضوری امتحانات نهایی را نداریم.

مدیرکل دفتر دوره اول متوسطه بیان کرد: امتحانات نهایی، دانش آموزان را فیلتر می‌کند، زیرا قرار است که برای آموزش عالی و ادامه تحصیل در خارج از آموزش و پرورش تعیین‌کننده باشند.

مسگرزاده در پاسخ به این سوال که آیا این امکان وجود دارد، همانند کنکور برای حضور دانش‌آموزان در امتحانات نهایی هم خوداظهاری طراحی شود؟ گفت: ما در حال حاضر این قاعده را داریم که اگر دانش‌آموز مشکوک به کرونا باشد، آن هم بر اساس تستی که داده شده یا اطلاعاتی که خانواده‌ها داده‌اند، با تشخیص مدرسه، آن دانش آموز از شرایط خاص برخوردار می‌شود، یعنی در موقعیتی که در کنار سایر دانش آموزان نباشد، از او امتحان گرفته خواهد شد.

او تاکید کرد: مدرسه و آموزش و پرورش در مقابل این اظهارات بی‌تفاوت عمل نخواهد کرد. ما باید این اطمینان خاطر را به اولیای دانش آموزان بدهیم که مسئولان مدرسه بیشتر از خانواده‌ها در امر برگزاری امتحانات و حفظ سلامت دانش آموزان نگرانی دارند.

مدیرکل دفتر دوره اول متوسطه در پایان تاکید کرد: مسئولان آموزش و پرورش علاوه بر سلامت دانش آموزان به اعتبار آموزش‌ها هم توجه دارند، بنابراین خانواده‌ها فقط شرایط کنونی را می‌بینند و به این نگاه نمی‌کنند که طی سه چهار سال آینده دانش آموز چه وضعیت علمی خواهد داشت. شاید فرزندانشان در مراجع تحصیلی بعدی دچار مشکلات جدی شوند و آن زمان می‌گویند که شما تصمیم‌گیر و سیاستگذار بودید.

منبع: ایلنا

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: آموزش و پرورش دانش آموزان سلامت آموزش مجازی فضای مجازی معلم خانواده آموزش عالی کنکور دانش آموز مدرسه مشکلات آموزش و پرورش دانش آموزان امتحانات حضوری مدیرکل دفتر دوره اول متوسطه سلامت دانش آموزان امتحانات نهایی آموزش و پرورش خانواده ها جو روانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۹۷۰۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قابل توجه دانش‌آموزان دهم، یازدهم و دوازدهم؛ سؤالاتی که در امتحان نهایی طرح می‌شود

در کنکور سال ۱۴۰۳، سوابق تحصیلی سهم ۵۰ درصدی دارد که ۲۸ درصد برای دروس عمومی و ۲۲ درصد برای دروس اختصاصی است.

دانش‌آموزان پایه دوازدهم از ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ و دانش‌آموزان پایه‌های دهم و یازدهم باید از روز دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ در امتحانات نهایی شرکت کنند. طبق تأکید مسئولان وزارت آموزش و پرورش، سؤالات امتحانات نهایی از کتاب درسی طراحی می‌شود و طراحی سؤالات امتحانات نهایی چند روز قبل از برگزاری آزمون در قرنطینه و امنیت کامل و با کمک گروهی از دبیران با تجربه در مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش، با همکاری معاونت آموزش متوسطه و نمایندگان دفتر برنامه‌ریزی و تألیف کتاب‌های درسی متوسطه نظری انجام می‌شود.

سؤالات امتحانات نهایی فقط از کتاب های درسی است

طبق اعلام وزارت آموزش و پرورش، طراحی سؤالات امتحانات نهایی فقط از کتاب های درسی و از طراحان خواسته شده است درصدی از سؤالات به سؤالات آسان‌ و بخش عمده سؤالات در حد متوسط باشد.همچنین تعدادی از سوالات سطوح بالای شناختی را مورد ارزشیابی قرار می‌دهد.

طراحان سؤالات، دبیران مدارس دولتی سراسر کشور هستند و با توجه به شیوه‌های تدریس، متناسب با دانش‌آموزان سؤالات را طراحی خواهند کرد. بر همین اساس دانش‌آموزان تمام کتاب درسی را مطالعه کنند و هیچ بخشی را حذف نکنند چون از تمام بخش‌های کتاب درسی طراحی سؤال می‌شود.

دانش‌آموزان به مؤسسات خصوصی و کتاب‌های کمک‌ آموزشی مراجعه نکنند و کتاب‌های درسی را مبنا قرار دهند اما به‌جای پرداختن به کلیدواژه‌ها و نکات مهم، مفاهیم را مورد توجه قرار دهند؛ یادگیری مهم است یعنی اگر مطلب را به‌خوبی متوجه شوند از عهده امتحانات نهایی برمی‌آیند. دانش‌آموزان باید توجه داشته باشند که انواعی از سؤالات در امتحانات نهایی قابل طرح هستند که برخی از آن ها به این شکل است: مشابه آن ها در قالب‌های گوناگونی مانند فعالیت، تمرین خود را بیازمایید و خودارزیابی در کتاب های درسی آمده‌اند. در چارچوب محتوای کتاب هستند اما می‌توانند عیناً همان پرسش‌های موجود کتاب درسی نباشند. ممکن است که بیش از یک راه حل و یک جواب داشته باشند؛ پس دانش‌آموزان می‌توانند پاسخ‌های متفاوتی به آن ها بدهند.

می‌توانند داده محور و شاهد محور باشند در این نوع سؤالات دانش، داده‌ها و اطلاعات مورد نیاز در اختیار دانش‌آموز قرار داده می‌شود تا با بررسی آن ها به سؤالات پاسخ دهد. دانش‌آموزان را به تأمل و تفکر بیشتر ترغیب و به آن ها کمک می‌کنند تا یادگیری خود را به موقعیت جدید تعمیم دهند. به دانش‌آموزان کمک می‌کنند تا درک قوی‌تری از یک موضوع داشته باشند و با موضوعات دیگر یا دنیای واقعی ارتباط برقرار کنند. دانش‌آموزان را تشویق می‌کنند تا با استفاده از دانش و مهارت‌های خود، موضوع را در سطح عمیق‌تری بررسی کنند.-نمی‌توان با بله و خیر یا یک پاسخ ساده و چند کلمه‌ای به آن ها پاسخ داد بلکه از دانش‌آموزان می‌خواهند تا نظرات و دلایل خود را ارائه کنند. تنها دانسته‌های دانش‌آموزان را اندازه نمی‌گیرند بلکه مطالب تازه ای به آن ها یاد می‌دهند تا بتوانند نقاط قوت و ضعف خود را بشناسند، یادگیری خود را نظارت و هدایت کنند و از این طریق احساس رشد و عاملیت را در آن ها تقویت می‌کنند. در قالب های متفاوتی مانند کوتاه پاسخ، درست، نادرست، کشف ارتباط و تشریحی ارائه می‌شوند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • کسب مجوز برگزاری امتحانات در مناطق عشایری کهگیلویه و بویراحمد
  • امتحانات نهایی دانش آموزان عشایری متوسطه در سه مدرسه برگزارمی شود
  • قابل توجه دانش‌آموزان دهم، یازدهم و دوازدهم؛ سؤالاتی که در امتحان نهایی طرح می‌شود
  • چه نوع سؤالاتی در امتحان نهایی طرح می‌شود؟
  • سوالات امتحانات نهایی دانش‌آموزان چطور طراحی می‌شود؟
  • سوالات امتحانات نهایی چگونه طراحی می‌شود؟
  • جزئیات برنامه‌های آموزش و پرورش برای ارتقای کیفیت نمرات امتحانی از زبان وزیر
  • برگزاری امتحانان نهایی دانش آموزان در ۱۱۰ حوزه امتحانی چهارمحال و بختیاری
  • کارنامه تحولی آغازی برای اجرای سند تحول بنیادین است
  • امتحانات نهایی امسال چرا مهم‌تر است؟