Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید هادی احمدی روئینی با اشاره به بنای دارالفنون و دفتر کار امیر کبیر گفت: این دو بنا در اختیار نهادهایی غیر از میراث فرهنگی است. با وجود این که میراث فرهنگی در هر دو بنا در سال های اخیر هزینه کرده است اما ماده 98 قانون برنامه ششم توسعه می گوید که باید این نهادها با هزینه خود، زیر نظر میراث فرهنگی از این بناها حفاظت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش برنا؛ مجید فراهانی در جلسه روز گذشته شورای شهر تهران با بیان این که مهم ترین نمادهای به جا مانده از تلاش‌های میرزا تقی خان امیر کبیر مانند مدرسه دارالفنون و دفتر کارش نیازمند توجه است عنوان کرد که از یادگارهای موجود از امیر کبیر در تهران مدرسه دارالفنون و دفتر کار او بوده که متاسفانه به جای این که در اختیار وزارت میراث فرهنگی باشد، اولی در اختیار آموزش و پرورش و دیگری در اختیار پلیس است که از آن به عنوان دفتر یا محل استقرار پلیس در بازار استفاده می کند.

سید هادی احمدی روئینی، مدیرکل دفتر حفظ و احیای بناها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی وزارت میراث فرهنگی در این خصوص به خبرنگار برنا گفت: این دو بنا در اختیار نهادهایی غیر از میراث فرهنگی است. با وجود این که میراث فرهنگی در هر دو بنا در سال های اخیر هزینه کرده است اما ماده 98 قانون برنامه ششم توسعه می گوید که باید از این نهادها با هزینه خود زیر نظر میراث فرهنگی حفاظت کنند.

او افزود: مدرسه دارالفنون مقرر است کاربری موزه ای داشته باشد و آموزش و پرورش به صورت آهسته و پیوسته در حال ساماندهی است. وزارت میراث فرهنگی بر روی مرمت دارالفنون نظارت دارد و طبقه همکف آن نیز تقریبا رو به اتمام است.

این مقام مسئول در میراث فرهنگی خاطرنشان کرد: آمفی تئاتر دارالفنون و موزه دارالفنون تقریبا در طبقه همکف به اتمام رسیده و 80 درصد این بنا تقریبا به اتمام رسیده است. در این محل قرار است یک کاربری گردشگرپذیر را شاهد باشیم که به عنوان موزه تخصصی آموزش و پرورش مورد استفاده قرار گیرد.

احمدی ادامه داد: ما اعلام آمادگی کرده ایم که هر بنایی که در اختیار سایر دستگاه های دولتی است را تحت بهره برداری قرار دهیم. سند این قبیل بناها در اختیار حاکمیت است و اگر به ما واگذار شوند باز هم سند حاکمیت است و بهره بردار میراث فرهنگی می شود و این امر را در تهران با جدیت پیگیری کرده ایم تا سرمایه گذاری نیز شود.

مدیرکل دفتر حفظ و احیای بناها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی وزارت میراث فرهنگی تصریح کرد: در همین راستا همکاری های خوبی با وزارت آموزش و پرورش در دارالفنون داشته ایم زیرا آن ها نیاز یک موزه تحصصی را احساس کرده اند. در ادامه نیز بالغ بر 200 پروژه مرمت به اتمام رسیده است که توسط ریاست جمهوری به زودی به بهره برداری خواهد رسید.

//انتهای پیام: 4

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: میراث فرهنگی امیرکبیر دارالفنون دفتر کار امیرکبیر وزارت میراث فرهنگی آموزش و پرورش دو بنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۴۰۹۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چهار حفار غیرمجاز اماکن تاریخی در تربت‌حیدریه دستگیر شدند

علی محمدی گفت: متهمان به همراه پرونده تشکیل شده برای سیر مراحل دادرسی تحویل مقامات قضایی شدند.

وی ادامه داد: با استناد قانون ضرورت اخذ مجوز برای ساخت، خرید و فروش، نگهداری، تبلیغ و استفاده از دستگاه فلزیاب و همچنین ورود آن به کشور، منوط به اخذ مجوز از سازمان میراث فرهنگی کشور است.

مدیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تربت حیدریه اضافه کرد: بر این اساس متخلفان از مفاد این قانون به ضبط و مصادره دستگاه مذکور محکوم می‌شوند.

محمدی افزود: چنانچه دستگاه فوق در حفاری غیرمجاز به قصد کشف‌اموال فرهنگی - تاریخی مورد استفاده قرار گیرد، علاوه بر مجازات فوق، مرتکب به یک سال تا سه سال حبس مجازات مقرر در ماده (۵۶۲) قانون‌مجازات اسلامی - مصوب ۱۳۷۵٫۳٫۲ محکوم می‌شود.

شهرستان تربت حیدریه ۳۵۰ اثر تاریخی و گردشگری شناسایی شده دارد که تعداد ۶۲ اثر شامل بنا، محوطه و میراث ناملموس ثبت شده در فهرست میراث ملی است.

شهرستان تربت حیدریه در فاصله ۱۴۵ کیلومتری از جنوب مشهد قرار دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • سرنوشت «تلخ» کارخانه‌ای که «موزه» نشد/«ریسباف» فقط «دست به دست» می‌شود!
  • مرمت پل خاتون کرج آغاز شد
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود
  • عمارت «شجاع‌السلطنه» بهار در دو قدمی تخریب
  • تعطیلی تمام موزه‌ها و اماکن تاریخی استان کرمانشاه
  • اماکن تاریخی کرمانشاه امروز تعطیل است
  • ساخت فیلم تاریخی جدید در ایران
  • چهار حفار غیرمجاز اماکن تاریخی در تربت‌حیدریه دستگیر شدند
  • همه دستگاه‌ها موظف به همکاری با آموزش و پرورش هستند
  • تعطیلی اماکن تاریخی در سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع)